Bilgisayar Bilimi teknoloji ile ilgilidir ama bu bu bilimi çocuklara öğretiyor olmamızın asıl nedeni; bilgisayar biliminin teknolojiden öte mantık, problem çözme ve yaratıcılıkla ilgili olmasındandır.” Hadi Patrovi

21 yy. insanının sahip olması gereken en önemli beceri, bir bilgisayar gibi düşünerek büyük bir problemi parçalara ayırmak, birbirine benzeyen ya da tekrar eden parçaları tespit etmek, gereksiz parçaları çıkarıp birçok problemi çözebilen genel stratejiyi geliştirmek ve adım adım yönergeleri gösteren bir algoritma tasarlamaktır.
TED BOLU Koleji olarak “Z kuşağı” diye adlandırılan 21.yy çocuklarını, 21.yy becerileri ile donatmanın gerekliliğinin farkındayız. Bu prensip doğrultusunda tüketen değil, üreten; birlikte, iletişim halinde, disiplinler arası çalışan, eleştirel düşünebilen, problem çözme gücü yüksek, yaratıcı düşünen bireyler yetiştirmek amacıyla okulumuzun her kademesinde B_TEDMAKERS adı altında bilişim teknolojileri dersini yürütmekteyiz.
Okulumuzda Tüm TEDtech çalışmalarını yaptığımız 5 adet eğitim teknolojileri çalışma alanı bulunmaktadır.
Bunlar;
1- Dijital Okuryazarlık
2- First Robotics Competition (FRC çalışma atölyesi)
3- Stem & Maker Center (Kodlama ve Maker çalışma atölyesi)
4- B_TEDMAKERS - First Lego League çalışma odası
5- Bilgisayar odası (12+1 All In One Pc)

Bu Kampüste Güvenli İnternet Var

TÜRK EĞİTİM DERNEĞİ içinde yer alan TED Bolu Koleji, eğitim kalitesi ve ayrıcalıklarıyla 1998-1999 Eğitim-Öğretim Yılı’nda öğrencileri ile buluştu. TED Bolu Koleji Yerleşkesi; fiber internet, akıllı tahtaları ile donatılmış derslikleri, fizik, kimya, biyoloji laboratuvarları ile öğrencilerine interaktif eğitim imkânı sağlıyor.  Kampüs içerisinde yer alan bilim ve sanat sokağı, 300 kişilik konferans salonu, yüzme havuzu, kapalı spor salonu, açık spor alanları, ekoloji evi ve oyun alanları ile öğrencilerine çağdaş eğitim olanakları sunuyor.

TED Bolu Koleji ve Zyxel arasında gerçekleştirilen proje Zyxel uzmanlığıyla hayata geçirildi. Projede, TED Bolu Koleji’nin kablolu-kablosuz ağ altyapıları ve İnternet Güvenliği Zyxel ürünleri güvencesinde hayata geçirildi. Projeyle kapsama alanı artan ağda öğretmen ve öğrenciler kesintisiz bir şekilde çalışabilir hale geldi. Ayrıca yine kanunen gerekli ağ trafiği de Zyxel ürünleriyle takip edilmeye başlandı.